Először a rúdon - kezdők figyelmébe!

Hogyan bátorítanád a rúdtáncos-jelölteket? Teszem fel a kérdést Marynek, aki az Artpole Studios vezetőedzője.

Azt senki se felejtse el, hogy egyszer mindenki kezdőnek számít; én is, a világbajnokok is, mindenki! A rúdtáncot elkezdeni pont olyan nehéz, mint bármilyen más akrobatikus sportágat. A vendég fittségi állapotától függ, hogy mennyi időt kell az erősítésre szánni. A másik fontos szempont, a hajlékonyság. Számomra például ez sokkal nagyobb kihívást jelentett az elején, és továbbra is ezt az oldalt kell többet fejlesztenem. Vannak, akik hajlékonyak, nekik az erősítés okoz nagyobb fejfájást.

Aki még nem volt soha rúdfitness órán, annak szeretném elmesélni, hogy egy rúdtánc edzésen azért szükséges a lehető legrövidebb ruházat, mert a rúdhoz való tapadás hosszú ruhában egyszerűen nem lehetséges, az ember lecsúszik a rúdról. Egy szó, mint száz, szeretném szertefoszlatni a tévhiteket: itt nem magamutogatásról van szó! Hosszú ruha az órák elején elengedhetetlen, mindaddig, amíg testünk rendesen bemelegszik.

Persze nem szeretnék senkit illúziókba ringatni: ha végül úgy döntesz, hogy kipróbálod a rúdfitnesst, nem könnyű a kezdet! Azért senki se gondolja, hogy azonnal profi trükkökkel kezdünk! Itt nincsenek elvárások, mindenki a saját tempójában halad.

Azt viszont garantálni tudom, hogy a kezdeti nehézségek megfelelő kitartással rövid időn belül igazi sportélménybe fordulnak át: erősödsz, rugalmassá válsz, egyre ügyesebb leszel a rúdon, mindezt egy nőies kivitelezésben…és valljuk be őszintén: ez az, ami örömmel és megelégedéssel tölt el bennünket, nőket!

Szolgáltatások

Rúdtánc

Lengőrúd

Acro Pole

Pole Pro

Aerial Hoop (Karika)

Aerial Silk (selyem)

Trapéz

Gurtni

Légtorna

Kezdő légtorna (kari…

Középhaladó légtorna…

Még több szolgáltatás!