Fiúk a rúdon

Napjainkban már sokszor láthatjuk, hogy nem csak nők hódolnak a rúdfitnessnek, hanem bizony férfiak is kiállnak és akár versenyen is megmutatják, hogy mit tudnak.

A férfi rúdtáncosok bizony nincsenek könnyű helyzetben; mivel a rúdtánc általános társadalmi megítélése még mindig rendkívül negatív, képzeljük csak el, hogy mennyi kritika érheti ezeket az sportolókat! Az emberek fejében a rúdtánc egy kifejezetten női erotikus mozgásforma, amibe talán lassan a sport kezd beleférni, de hogy ezt férfiak is műveljék…botrány! Az emberek megbélyegzik ezeket a sportolókat és csak kevesen fogadják el, hogy ez inkább akrobatika, mint csak vonaglás a rúdon.

Nagyon érdekes, hogy amikor valaki cirkuszi előadáson találkozik artistákkal, akik rúdon, vagy más légtornász eszközön dolgoznak, azt gyönyörűnek, érdekesnek látja, miközben ugyan ezt a dolgot egy rúdtánc stúdióban már zavarba ejtőnek érez – mondta Mary, az Artpole Studios szakmai vezetője.

Való igaz, szépségét tekintve egy férfi test nem veheti fel a versenyt egy nőével, de mint szinte minden sportágban a rúdtáncban is vannak női és férfi versenyzők. A rúdtánc esetében pedig egy közös célért küzd mindenki: ha végre kikerülne a szex ipar által létrehozott image-ből és felemelkedne az őt megillető helyre, mégpedig az akrobatika és a torna szintjére.

Nézzetek videókat férfi rúdtáncosokról, megéri!

Szolgáltatások

Rúdtánc

Lengőrúd

Acro Pole

Pole Pro

Aerial Hoop (Karika)

Aerial Silk (selyem)

Trapéz

Gurtni

Légtorna

Kezdő légtorna (kari…

Középhaladó légtorna…

Még több szolgáltatás!