Első bejegyzés: mi is az a rúdtánc?

A rúdtánc napjainkra már nem az, ami eddig volt; az emberek még szívesen kötik össze a peep-showk világával…de valójában már rég nem erről van szó.

A rúdtánc önálló sporttá nőtte ki magát, hasznosítva a sport és a tánc elemeit egyaránt. A függőleges rúd valójában inkább egy fejre állított felemás korlát, melyen akrobatikus mutatványok végezhetők.

„Az a tapasztalatom, hogy amikor egy ismeretlen embernek mondom, hogy mivel foglalkozom, akaratlanul is mosolyra húzódik a szája. Én pedig minden egyes alkalommal elmesélem, hogy ez már nem az, amire gondol, ez egy igazi sport, sőt, még csak nem is a legegyszerűbb!” – mesélte nekem Dina, az Artpole Studios egyik edzője. Igen, a sztereotípiák még élnek az emberek fejében, de ez napról-napra változik.

Akkor mi is a rúdtánc, vagy más nevén rúdfitness? Ebben a sportban gyakorlatilag az ember a saját testével edz. Nincs szüksége egyéb eszközre, csak egy jól fixált rúdra. A rúdtánc erősíti az egész testet, fejleszti az állóképességet. Művelőjének ruganyosságra is szert kell tennie, hiszen az elemek nyújtott testtartásban mutatnak a legszebben.

És most essen szó a lélekről is! Rengeteg nő szaladgál az utcán, vannak köztük rendkívül csinosak is, de egy valami hiányzik belőlük: a magabiztosság. A rúdfitness olyan hatással van már az első alkalommal szinte mindenkire, ami leírhatatlan. Ez részben azért van, mert a nők már unják a szokványos edzési formákat, részben pedig azért, mert a szokásosnál több endorfin (örömhormon) szabadul fel a testben. Az első pár óra után pedig óriási sikerélmény alakul ki és elhangzik az, amit mi nagy szeretettel fogadunk minden egyes alkalommal: „nahát, nem gondoltam volna, hogy én ezt meg tudom csinálni!”.

A szexis mozgáskultúra pedig egy plusz adalék, amiért a nők imádják a rúdtáncot; melyik férfi tud ellenállni egy rúdon ügyesen mozgó, hajlékony nőnek? Bizony, így sokan tartják fent kapcsolatukat, a rúdtáncból nyert mozdulatok segítenek életet lehelni még a legmegfáradtabb viszonyba is.

Szolgáltatások

Rúdtánc

Lengőrúd

Acro Pole

Pole Pro

Aerial Hoop (Karika)

Aerial Silk (selyem)

Trapéz

Gurtni

Légtorna

Kezdő légtorna (kari…

Középhaladó légtorna…

Még több szolgáltatás!