Első bejegyzés: mi is az a rúdtánc?

A rúdtánc napjainkra már nem az, ami eddig volt; az emberek még szívesen kötik össze a peep-showk világával…de valójában már rég nem erről van szó.

A rúdtánc önálló sporttá nőtte ki magát, hasznosítva a sport és a tánc elemeit egyaránt. A függőleges rúd valójában inkább egy fejre állított felemás korlát, melyen akrobatikus mutatványok végezhetők.

„Az a tapasztalatom, hogy amikor egy ismeretlen embernek mondom, hogy mivel foglalkozom, akaratlanul is mosolyra húzódik a szája. Én pedig minden egyes alkalommal elmesélem, hogy ez már nem az, amire gondol, ez egy igazi sport, sőt, még csak nem is a legegyszerűbb!” – mesélte nekem Dina, az Artpole Studios egyik edzője. Igen, a sztereotípiák még élnek az emberek fejében, de ez napról-napra változik.

Akkor mi is a rúdtánc, vagy más nevén rúdfitness? Ebben a sportban gyakorlatilag az ember a saját testével edz. Nincs szüksége egyéb eszközre, csak egy jól fixált rúdra. A rúdtánc erősíti az egész testet, fejleszti az állóképességet. Művelőjének ruganyosságra is szert kell tennie, hiszen az elemek nyújtott testtartásban mutatnak a legszebben.

És most essen szó a lélekről is! Rengeteg nő szaladgál az utcán, vannak köztük rendkívül csinosak is, de egy valami hiányzik belőlük: a magabiztosság. A rúdfitness olyan hatással van már az első alkalommal szinte mindenkire, ami leírhatatlan. Ez részben azért van, mert a nők már unják a szokványos edzési formákat, részben pedig azért, mert a szokásosnál több endorfin (örömhormon) szabadul fel a testben. Az első pár óra után pedig óriási sikerélmény alakul ki és elhangzik az, amit mi nagy szeretettel fogadunk minden egyes alkalommal: „nahát, nem gondoltam volna, hogy én ezt meg tudom csinálni!”.

A szexis mozgáskultúra pedig egy plusz adalék, amiért a nők imádják a rúdtáncot; melyik férfi tud ellenállni egy rúdon ügyesen mozgó, hajlékony nőnek? Bizony, így sokan tartják fent kapcsolatukat, a rúdtáncból nyert mozdulatok segítenek életet lehelni még a legmegfáradtabb viszonyba is.

Akciók

Fittanya ProgramÚj vendégeink kedvezményeTörzsvendégeinknek

Versenyek

AirFestPolePlay Open Országos Rúdtánc VersenyIV. Hajnal Mozgástér Légtánc Verseny 2018Pole & Aerial Kupa 2018.IV. Házi Bajnokság (The Best Show)IPSF VB 2018. újabb sikerPole Artistic 2018.Rúdsport Magyar Bajnokság 2018.Aleskaaerial Hoop Championship 2018.I. Lariel Országos Légtorna VersenyLégtorna Európa Bajnokság 2018Queen of the Pole 2018I. Acro Art Országos Amatőr Légtorna VersenyHázi Bajnokság (The Best Show) II. Hajnal Mozgástér Országos Légtorna VersenyII. Házi Bajnokság (The Best Show)Hatalmas siker a londoni VB-nPoleArt Hungary 2016Magyar Rúdsport Bajnokság 2016. 2. napMagyar Rúdsport Bajnokság 2016. I. napI. Házi BajnokságTanítványunk, Janzer Szonja VB 3. helyezéseÚjabb versenyeredményekVersenyen készült videókRúdsport Magyar Bajnokság 2015.

Hírek

Új nyilatkozat és házirend5. Stretching ChallengeVisszaszoktató napközis táborIII. Akropoleisz Nyári TáborNapközis "levezető" tábor gyerekeknekVéget ért a 3. Stretching Challenge kihívásunkInterjú Bódi GyöngyivelVéget ért a Stretching Challenge 2.Stretching Challenge eredményhirdetésElőszilveszteri Party Óra 2014Akropoleisz szintrendszerHárom tanítványunk is fellépettHalloween Party 2014Fotópályázat nyertese 2014Számodra mit jelent a szó: színvonal?Férfiaknak szóló ajánlatunkRecirquel, amiért bolondulunk!A világ rúdtánc versenyeiRúdtánc és légtorna a Fővárosi NagycirkuszbanStretching óra az Akropoleisz StudiosbanElőször a rúdon - kezdők figyelmébe!Mitől lesz a nő igazi NŐ?A rúdtánc: az rúdtánc!A félkarú rúdtáncosMilyen is egy rúdtánc verseny?
Szolgáltatások

Rúdtánc

Pole with Baby

AcroPole

KidPole-Pro

KidPole-Aerial

Aerial Silk (selyem)

Trapéz

Aerial Hoop (Karika)

Alapozó légtorna

Kezdő légtorna

Középhaladó légtorna

Még több szolgáltatás!