Első bejegyzés: mi is az a rúdtánc?

A rúdtánc napjainkra már nem az, ami eddig volt; az emberek még szívesen kötik össze a peep-showk világával…de valójában már rég nem erről van szó.

A rúdtánc önálló sporttá nőtte ki magát, hasznosítva a sport és a tánc elemeit egyaránt. A függőleges rúd valójában inkább egy fejre állított felemás korlát, melyen akrobatikus mutatványok végezhetők.

„Az a tapasztalatom, hogy amikor egy ismeretlen embernek mondom, hogy mivel foglalkozom, akaratlanul is mosolyra húzódik a szája. Én pedig minden egyes alkalommal elmesélem, hogy ez már nem az, amire gondol, ez egy igazi sport, sőt, még csak nem is a legegyszerűbb!” – mesélte nekem Dina, az Artpole Studios egyik edzője. Igen, a sztereotípiák még élnek az emberek fejében, de ez napról-napra változik.

Akkor mi is a rúdtánc, vagy más nevén rúdfitness? Ebben a sportban gyakorlatilag az ember a saját testével edz. Nincs szüksége egyéb eszközre, csak egy jól fixált rúdra. A rúdtánc erősíti az egész testet, fejleszti az állóképességet. Művelőjének ruganyosságra is szert kell tennie, hiszen az elemek nyújtott testtartásban mutatnak a legszebben.

És most essen szó a lélekről is! Rengeteg nő szaladgál az utcán, vannak köztük rendkívül csinosak is, de egy valami hiányzik belőlük: a magabiztosság. A rúdfitness olyan hatással van már az első alkalommal szinte mindenkire, ami leírhatatlan. Ez részben azért van, mert a nők már unják a szokványos edzési formákat, részben pedig azért, mert a szokásosnál több endorfin (örömhormon) szabadul fel a testben. Az első pár óra után pedig óriási sikerélmény alakul ki és elhangzik az, amit mi nagy szeretettel fogadunk minden egyes alkalommal: „nahát, nem gondoltam volna, hogy én ezt meg tudom csinálni!”.

A szexis mozgáskultúra pedig egy plusz adalék, amiért a nők imádják a rúdtáncot; melyik férfi tud ellenállni egy rúdon ügyesen mozgó, hajlékony nőnek? Bizony, így sokan tartják fent kapcsolatukat, a rúdtáncból nyert mozdulatok segítenek életet lehelni még a legmegfáradtabb viszonyba is.

Akciók

Új vendégeink kedvezményeTörzsvendégeinknek

Versenyek

AIR FEST - QUEEN OF POLEDANCEAIR FEST 2022 - POLE DIVISIONAIR FEST 2022 - AIR DIVISIONVII. Házi bajnokságMALESZ Amatőr Online ChallengeVI. HÁZI BAJNOKSÁG (THE BEST SHOW)AIR FEST Championship 2020 English versionAIR FEST 2020V. Házi Bajnokság (The Best Show)AirFestPolePlay Open Országos Rúdtánc VersenyIV. Hajnal Mozgástér Légtánc Verseny 2018Pole & Aerial Kupa 2018.IV. Házi Bajnokság (The Best Show)IPSF VB 2018. újabb sikerPole Artistic 2018.Rúdsport Magyar Bajnokság 2018.Aleskaaerial Hoop Championship 2018.I. Lariel Országos Légtorna VersenyLégtorna Európa Bajnokság 2018Queen of the Pole 2018I. Acro Art Országos Amatőr Légtorna VersenyHázi Bajnokság (The Best Show) II. Hajnal Mozgástér Országos Légtorna VersenyII. Házi Bajnokság (The Best Show)

Hírek

Online bérletEgyesületOur rules and Medical statementOur Services (english version)Alapozó rúdtánc edzések (0-1 szint)EÜ Nyilatkozat és házirend5. Stretching ChallengeAkropoleisz szintrendszerHárom tanítványunk is fellépettSzámodra mit jelent a szó: színvonal?Férfiaknak szóló ajánlatunkRecirquel, amiért bolondulunk!A világ rúdtánc versenyeiRúdtánc és légtorna a Fővárosi NagycirkuszbanElőször a rúdon - kezdők figyelmébe!Mitől lesz a nő igazi NŐ?A rúdtánc: az rúdtánc!A félkarú rúdtáncosMilyen is egy rúdtánc verseny?Fiúk a rúdonA légtorna és a Cirque du SoleilElső bejegyzés: mi is az a rúdtánc?
Szolgáltatások

Rúdtánc

Aerial Hoop (Karika)

Aerial Silk (selyem)

Stretching

Akrobatika

Twerk

Body Toning Workout

Hot Booty Shape

Gyerek edzés

Trapéz

Pole Pro

Még több szolgáltatás!