Koordinácio és spicc fejlesztés

Koordinácio és spicc fejlesztés

Ezen az órán az egyik àllandó téma a teljes láb feszített és precíz mozgatása. A vonatkozó izmok aktivizálásával a térd átfeszítettségét, a lábfej (spicc) lefeszítését, illetve a csípő aktív nyitását (tehát nem nyújtással) fejlesztjük. Külön-külön és a három izület szimultán megtartását is célzó gyakorlatokkal dolgozunk. Az óra másik állandó témája a súlypont, központ irányítása, koordinálása és ehhez kapcsolódóan a core-izmok fejlesztése.

Ha te is irigyled a balerinák kecses lábait akkor mindenképpen itt a helyed hiszen, mint említettük a láb és súlypont fejlesztés mellett nagy figyelmet fordítunk a spicc fejlesztésére, szépítésére. Speciális gyakorlatokkal felváltva nyújtuk és erősítjük a lábfejet, hogy fokozatossan érhessük el a tökéletes spicc tartást. Az óra második felében, mikor a lábfej izmok már rámelegedtek a hatékonyabb munkára, a könnyebtől a nehezebb gyakorlatokig haladunk.

Mint mindig ezúttal is figyelünk a biztonságra, megtanítunk a helyes láb illetve törzstartásra is, hogy tudd mire kell figyelned a gyakorlatok során, hogy még véletlen se terheld meg a bokádat vagy térdedet, elkerülve így az esetleges sérüléseket.

Az órára nem csak a balett kedvelőit várjuk, ajánlott mindazoknak akik szeretnének dolgozni a spiccükön, láb és testtartásukon legyen szó rúdsportól, légtornáról hiszen ezen sportok magasabb szintjein fontos a törzs és a végtagok izolált, precíz mozgatása (hogy ne essen a fejünkre a fenekünk). Kezdőtől haladó szintig mindenkit várunk, a feladatok szinte ugyanazok, az esetleges különbséget a szintek között Ilka elmagyarázza :)

Az órára jóga tégla, lexikon vagy egyéb magassabb köny/tárgy szükséges, mert  kiegészítőként fogjuk használni.

 

Az edzés hossza

75 perc

Ajánlott ruházat

topp/póló, leggings, opcionálisan lábmelegítő