Gyerek edzés

Gyerek edzés

Gyermek rúdfitness és légtorna óráink a 8-11 éves korosztály számára érhetőek el stúdiónkban. A rúdtánc és légtorna (silk, karika, trapéz) napjainkban a fiatal korosztály számára is egyre népszerűbb mozgásformák világszerte és kis hazánkban is. Ezek a sportok nagy hangsúlyt fektetnek az általános erőnlét és jó izomalapok kialakítására, állóképesség növelésére, a mozgáskoordináció fejlesztésére és a hajlékonyságra egyaránt. Légiesebb és elegánsabb jellegük megkülönbözteti őket a szertornától és a ritmikus sportgimnasztikától azonban fontos megjegyezni, hogy erőnlét és mhajlékonyság tekintetében hasonló szint szükséges, mint ez előbb említett sportokban és szintén kiválóan ötvözhetőek az akrobatikával mely számos elemben és trükkben visszaköszön.

A rúdtánc és légtorna ugyanakkor javítja a testtartást, megerősíti a vázizomzatot és növeli a gyermek önbizalmát, magába vetett hitét. A gyermekek kreativitásukat is megélhetik az órák során hiszen a trükkök és kombinációk sora végtelen, mindig tanulnak majd valami újat, de magasabb szinten akár saját maguk is találhatnak ki újdonságokat.
Az órák kiemelkedő szakmai ismerettel rendelkező edzők irányításával zajlanak, professzionalizmusukat és a sportban jártasságukat mi sem bizonyítja jobban, minthogy László Anna a 2017-s Magyar bajnok illetve Gyermek VB kvalifikált versenyzőt iskolánk növendékei között
tudhatjuk. Az órák alapos bemelegítésből, elemekből és kötések/koreográfiák elsajátításából, valamint speciális erősítésből és nyújtásból állnak elősegítve ezzel a gyermekek gyorsabb fejlődését.
Az edzések a gyermekek edzettségi szintjének megfelelően differenciáltak.
Szeretnénk felhívni a kedves szülők figyelmét, hogy mivel gyerekekről van szó az edzések során a bemelegítésre, erősítésre és nyújtásra nagyobb hangsúlyt fektetünk elkerülve ezzel az esetleges sérüléseket és lefektetve a biztos alapokat, ezért a szeres rész az edzés kb egyharmadát teszi ki.
Az edzésen való részvétel kizárólag személyesen megtett szülői hozzájárulással engedélyzett és előzetes felmérés alapján történik! Az előzetes felmérés az esetek döntő többségében az első óra alkalmával zajlik, ahol felmérjük a gyermek fizikai erőnlétét, mozgáskoordinációját,
fegyelmezettségét, együttműködési készségét, koncentrációs képességét, önálló feladatvégrehajtásra való alkalmasságát, melyek elkerülhetetlen feltételei a balesetmentes edzésnek. Csak pozitív edzői döntés alapján látogathatja a gyermek a csoportos órákat!

A foglalkozások szeptemberben indulnak és évközben szabadon lehet csatlakozni a szabad helyek függvényében. Amennyiben érdeklődni szeretnél gyermek rúdtánc és légtorna óráink iránt úgy az info.akropoleisz@gmail.com email címen várjuk jelentkezésedet és tájékoztatunk a részletekről.

Az edzés hossza

60 perc

Ajánlott ruházat

A kombinált edzésre való tekintettel az alább felsorol ruházat mindegyike szükséges: short (forró nadrág), top, leggings, hosszú ujjú póló, szükség esetén vastag zokni.